´losse 'beeldende' sessies

Beeldende therapie is een vorm van therapie waarbij je op een creatieve wijze in beeld brengt wat er in jou leeft. Materialen die gebruikt kunnen worden zijn o.a. kleurpotloden, krijt, verf, encaustic wax, collage en klei. Hiermee wordt een beeld gemaakt n.a.v. van jouw hulpvraag, iets waar je zelf niet (meer) uitkomt. Wees gerust, je hoeft hier niet ´goed´ in te zijn. Door de situatie in beeld te brengen kan het probleem zichtbaar, benoembaar en voelbaar gemaakt worden. Samen onderzoeken we het ontstane beeld. Door er samen naar te kijken en door vragen te stellen aan of over het beeld, ontstaat bewustwording. Je krijgt nieuwe inzichten, je zelfhelende vermogen wordt aangesproken en versterkt. Als je je bewust bent van de situatie kun je vrijwillige keuzes maken. Wil ik dit nog zo? Dit kan verandering op gang brengen. Uiteindelijk merk je dat de problemen steeds minder op je voorgrond staan.

Waar kan ik je bij helpen?

* zingeving
* zelfvertrouwen
* werken aan gezonde grenzen
* sociaal functioneren
* burn out
*stress
* depressie
* omgaan met verlies

Voor wie is het geschikt?

* Kinderen
* Pubers
* Adolescenten
* Volwassenen
* Ouderen

Hoelang duurt het?

* Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur
* Meestal zijn een aantal sessies voldoende om zelf weer verder te kunnen

Wat kost het?

* Vrijblijvend kennismakingsgesprek: €25,- Mocht je besluiten verder te gaan dan worden deze kosten in mindering gebracht op de volgende sessie
* vervolgsessie €55,-
* beeldende therapie wordt vaak vanuit een PGB vergoed, informeer hiernaar bij uw gemeente (afdeling WMO)

Uit ervaring:

"‚ÄčIn een, voor mij zeer donkere en verwarrende tijd, ben ik bij Willy tekentherapie gaan volgen.
Daarvoor hoef je niet te kunnen tekenen, maar probeer je het, door Willy gevraagde, op papier te zetten. Dat kan zelfs op een kinderlijke manier. Door de tekeningen te bespreken, kwam er een heleboel bij mij los. Maar samen konden we het bespreken en oplossen voor zo ver het kon. Het heeft mij heel veel gebracht, zeker de zwarte randjes weggeveegd om weer wat licht te zien en naar de toekomst kunnen kijken. Iets wat ik lang niet gedaan had, gewoon omdat het niet kon. Dankzij het geduld, inzicht en met lach en een traan, ben ik nu zo ver dat ik weer vooruit kan kijken.
Dank je wel, Willy, dit was geweldig."


traject 'manifesteren kun je leren'

Manifesteren is de kunst om je wensen te realiseren. Klinkt simpel toch? Helaas blijkt het in de praktijk vaak moeilijker dan gezegd. Want misschien vind je het alleen al lastig om erachter te komen wát je überhaupt wenst? Of wat als er niets te wensen lijkt? Maar misschien weet je wel wat je wenst maar lukt het je (steeds) niet dit te realiseren? Is je wens wel in overeenstemming met je zielsverlangen? En zo ja, hoe kom je er dan achter wat jouw blokkades zijn? Tijdens dit coachtraject  breng ik je dichter bij jezelf. Creativiteit helpt ons hierbij, het werkt verhelderend en geeft inzicht. Door deze inzichten te verbeelden heb je een krachtig instrument in handen wat je verder brengt dan je ooit had durven wensen!

* Data en tijd: in overleg

* Duur: 6 sessies live in het atelier of online via beeld bellen (ongeveer 1,5 uur)

* Prijs: €315,- (mag ook in termijnen betaald worden)

* Vrijblijvend kennismakingsgesprek: €25,- Mocht je besluiten verder te gaan dan worden deze kosten niet in rekening gebracht.

Uit ervaring:

"Waar creativiteit mij met de paplepel is ingegoten, merkte ik dat ik onzeker was geworden nadat ik een kunstopleiding heb gevolgd. Waar ik altijd creatief was, heb ik ergens het plezier in creatief bezig zijn verloren. Via-via kwam ik bij een workshop bij Willy terecht en hierna heb ik direct gevraagd of zij mij kon helpen met individuele begeleiding. Dankzij de warmte (zowel van het knusse haardvuur als van Willy's persoonlijkheid) voelde ik mij snel thuis en wist ik dat ik zonder oordeel dingen kon bespreken. Willy voelt haarfijn aan wat je zegt, zonder het te zeggen, en kan door middel van oefeningen goed tot de kern van het probleem komen en dit ook verhelpen. Ik ben Willy erg dankbaar want sinds het individuele traject heb ik weer plezier in mijn creativiteit, geen project is mij teveel. En die inner-criticus? Die kan ik tegenwoordig gewoon op mute zetten! "


tweedelige sessie 'familie opstelling'

Energetisch tekenen wil zeggen dat emoties vanuit het onderbewuste op een intuïtieve manier aan het papier worden toevertrouwd. In deze tweedaagse gaan we je gezin van herkomst op papier zetten. Op deze manier worden bepaalde patronen zichtbaar. Door systemisch te werken worden we ons bewust van de onzichtbare draden van het grote familiegeheel waarmee we verbonden zijn. Soms staan we onbewust niet op de juiste plek, waardoor het leven niet lekker stroomt. Als de onderliggende patronen worden herkent kan dat erg verhelderd zijn! Deze familieopstelling bestaat uit twee dagdelen. Op dag één leggen we het systeem 'bloot'. Op dag twee werken we je thema in een altered book uit. Door de opgedane inzichten te verbeelden wordt het als het ware verankerd in je systeem. Hierdoor sta je steviger op je plek!

* Duur: twee dagdelen in overleg

* Prijs: € 120,- (mag in twee termijnen betaald worden)

Uit ervaring:

"Vanmorgen was echt incredible, heel fijn! Dikke dankjewel!"